Dragostea la varsta senectutii, noul elixir al tineretii!

Poate fi dragostea la varsta senectutii noul elixir al tineretii? Dupa ce ani la rand s-a tot cercetat pe marginea argumentului, se pare ca DA.

Cu ochi tineri si sprintari, privim cu indoiala si uimire de cate ori un EL si-o EA mai ”trecuti” pasesc agale, mana-n mana, pe langa noi, parca mai indragostiti ca niciodata. Si cu spirit tanar, in ciuda valurilor de umbre adancite pe chipuri si a deceniilor ce le garbovesc spinarile.

Tabloul trezeste indoiala in oricine. Ca si cum batranetea ar trebui sa tintuiasca oamenii la pat sau cel mult in propria batatura, fara aspiratii, dorinte, sperante, zambete. Si mai ales fara iubire.

Insa realitatea e alta.

Batranetea capata o noua definitie

Speranta de viata se afla intr-o crestere continua. A crescut si varsta de pensionare, oamenii ramanand activi mai multi ani. Raman activi insa nu doar pe piata muncii. Li se imbunatateste traiul, cu tendinte de ridicare a standardelor si de schimbare a prioritatilor.

Nu ar mai trebui sa surprinda ca depasindu-si incet-incet rigorile varstei, oamenii incep sa-si priveasca viitorul din alte perspective si sa-si acorde alte sanse. Sanse la viata, la bucurie, la fericire, la iubire si la capcanele sale.

E normala dorinta de a retrai intens fiecare clipa, de a-si redescoperi emotiile, de a iesi dintr-o eventuala stare de hibernare si de solitudine. Sunt aspiratii mai mult decat naturale, de care toata lumea are dreptul sa se bucure.

Iar ca raspuns la toata aceasta transformare, pragul batranetii e decalat cu vreun deceniu. Adica batranetea incepe de la 75+, nu de la 65+ cum se credea pana in urma cu niste ani. Si nu mai caracterizeaza o-ntreaga generatie, ci incepe sa devina ceva personal. Pentru ca nu toata lumea imbatraneste la fel si in acelasi ritm.

Pe cand de pe la 90+ incepe varsta a patra.

Promitator, nu-i asa?

Dragostea la varsta senectutii si efectele ei

Sestagenarii, septagenarii si octogenarii de azi nu mai sunt batranii resemnati de ieri, care au renuntat la sentimente, relatii si iubire, descurajati de varsta doar pentru ca nu se cuvine.

Acum da, se cuvine sa iubeasca, sa se bucure de intimitatea cu partenerul, sa aiba o viata si un viitor impreuna, fara sa se retraga din ”scena” tacuti si docili. Si sunt constienti.

Oamenii sunt dispusi sa se bucure de partenerul de viata atat cat soarta le permite si de ce nu, chiar sa se mai indragosteasca, nu sa-si planga amarul in singuratate. Si inspirati sunt cei care aleg aceasta cale.

Potrivit medicilor, statisticile incurajeaza viata de cuplu si relatiile.

Bunicii de 65+ care-si traiesc la timpul prezent povestile de iubire au sanse net superioare sa traiasca mai mult decat cei divortati, vaduvi sau care si-au ales drumul ca ”single”.

Chiar se incurajeaza dragostea, ea devenind comparabila ca impact asupra sanatatii fizice si mentale cu miscarea si alimentatia sanatoasa. Deoarece relatiile de cuplu si cu familia actioneaza ca un adevarat remediu natural si ca un elixir al vietii indelungate.

Sentimentele si viata intima sunt cele care imbunatatesc sanatatea, tinand batranetea departe si promoveaza traiul tihnit.

Nu ar mai trebui sa surprinda pe nimeni ca si la batranete se vorbeste despre sentimente, apropiere fizica, emotii si fluturi in stomac. Iubirea vine natural la orice varsta. Ea cuprinde trupul, il rasfata si-l revigoreaza cu o energie aproape neinteleasa.

Concluzia este clara. Exista dragoste dupa 65 de ani. Exista si dupa 70 sau 80. Iar partea cu adevarat remarcabila este ca actioneaza ca un adevarat remediu anti-age.

Foto: www.lavillaspa.it

  • 619
  • Ultima modificare Luni, 18 Noiembrie 2019 13:03

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Inscrie-te la Newsletter si vei fi la curent cu ultimele noutati!