Un camin de batrani privat nu e un loc de masacru! Ce avantaje ofera bunicilor?

Care sunt avantajele caminelor de batrani private?

Intrebarea framanta multi cititori. Nelamuririle vin garla cand isi imagineaza in fel si chip centrele de ingrijire pentru varsta a treia.

De vina sa fie ideile preconcepute din trecut, asociate poate caminelor comuniste, vazute ca adevarate lagare de concentrare?

Posibil ca exageram cu comparatia. Sau poate NU.

Avantajele caminelor de batrani private: Punct de plecare, Casa mea Eden

Lista poate cuprinde numeroase aspecte pozitive. Dar le vom prezenta prin prisma a ceea ce cunoastem de fapt. Adica prin ce oferim rezidentilor cazati la Casa mea Eden, un coltisor de rai creat pentru bunastarea si siguranta bunicilor.

Ca sa nu generalizam (nu putem baga mana in foc pentru ce se intampla in alte structuri similare), ci sa intram si mai mult in detaliu...

De ce ar trebui o familie sa aduca la noi un bunic? De ce membrii familiei pot lua linistiti decizia sa incredinteze pe cineva drag unui centru specializat, in loc sa-l lase sa-si petreaca ultima perioada a vietii singur, intre zidurile pline de amintiri, dar atat de pustii ale propriei locuinte?

Asistenta medicala 24 de ore din 24

Incepem cu serviciile medicale. Dintre toate facilitatile pe care cineva le cauta, sunt cele mai frecvente. Varsta a treia se ”traduce” de regula prin mai mari sau mai mici probleme de sanatate.

La Casa mea Eden, asiguram supraveghere permanenta celor care au nevoie. Iar cand apar urgente, avem acoperire prin Serviciul National de Urgente (112). Dupa niste ani incolo, sunt inevitabile, e realitatea, indiferent daca e vorba despre Alzhaimer, fracturi sau stop cardio-respirator.

Companie agreabila, varste similare

Din pacate, multi percep eronat transferul intr-o casa de batrani. Il vad drept refuz sau abandon din partea apropiatilor. Sa nu uitam insa ca hotararea e bine venita cand apar anumite deficiente fizice si cognitive asociate altor probleme tipice varstei.

In cadrul structurii noastre, la fel ca in multe de genul, bunicii au posibilitatea sa se bucure de compania persoanelor de aceeasi etate, sa imparta amintiri si experiente, sa ramana activi fizic si psihic. Lucruri la care nu prea au acces cand li se scurg zilele si anii singuri, acasa.

Activitati recreative, remedii pentru singuratate

Ca o continuare a punctului precedent vin activitatile de socializare si recreative. Ele completeaza serviciile medicale, reusind astfel sa antreneze corpul si mintea intr-un mod placut, usor de patruns, bine primit chiar si de firile dificile, ursuze, pretentioase.

In Casa mea Eden, organizam variate actiuni (plimbari in aer liber, vizionari de filme, serate muzicale, jocuri de societate etc.) prin care bunicii pot interactiona intre ei si cu mediul extern, asa incat sa simta singuratatea doar ca pe un vis urat de care s-au eliberat.

Ambient primitor si personal amabil

Pe langa toate acestea, musafirii caminelor de batrani private au parte de o sedere linistita, in ambiente primitoare, construite si amenajate potrivit particularitatilor varstei. De regula, e vorba despre locatii in zone ferite de aglomeratie, de zgomote si de orice factor de stres ce poate altera / agrava starea.

Ca pozitionare pe harta judetului Bihor, nici ca puteam gasi alta mai inspirata pentru Casa mea Eden. Dovada stau natura necontaminata si pitoreasca a mediului rural, vecinatatea padurilor si apelor (prin apropiere curge raul Crisu Negru), precum si apropierea de centrul balnear Baile Felix.

Ca sa stie toata suflarea!

Avantajele caminelor de batrani private exista!

O structura particulara (nu de stat) in care sunt gazduiti seniorii, nu e un loc de masacru! Si nu poate fi privita ca atare. Deoarece ofera o gramada de plusuri, in care beneficiari directi sunt chiar bunicii.

Per total, un azil de batrani particular este chiar garantia profesionalismului din toate punctele de vedere. Si cand va veni vremea sa cauti unul, nu vei mai avea indoieli ca decizia e una corecta, bine intentionata.

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Inscrie-te la Newsletter si vei fi la curent cu ultimele noutati!