+40 753 653 592 informatii@casameaeden.ro

Ingrijire varstnici- cum putem avea grija eficient de cei dragi noua?

Desi cele mai incomode situatii de viata sunt cele resimtite de imbatranirea directa, de constientizarea momentelor de vulnerabilitate si de slabiciune, din nefericire, asemenea conjuncturi nu ii scutesc de suferinta pe cei pasivi, din jurul nostru, responsabili, dupa natura si dupa putere, cu ingrijirea celor dragi ajunsi la varsta a treia.

Pentru un copil, decizia de a opta pentru o ingrijire asistata a parintilor sai intr-un centru particular de batrani constituie nu o provocare, ci o alegere vitala, care implica o suma de continuturi morale, afective, materiale si psihologice. In cazuri agravate, acordarea unui regim constant de supraveghere si de ingrijire medicala poate depasi nu simpla capacitate operationala a copiilor, cat si resursele temporale si cunostintele acestora in privinta celor mai bune metode de aplicare pentru a obtine rezultate favorabile in planul sanatatii psihice si fizice.

Aspectele financiare nu sunt deloc de neglijat, iar in situatiile in care parintii nu mai locuiesc cu dumneavoastra si va vedeti in ipostaza de a alege o convietuire prin mutarea acestora la dumneavoastra, de ultim moment, intervine alternativa de a angaja o persoana responsabila exclusiv cu ingrijirea lor sau de a le cauta un mediu propice desfasurarii de lunga durata a tuturor ingrijirilor necesare, de tipul azilelor private sau caselor de batrani.

Exista, indiferent de alternativa aleasa, avantaje si dezavantaje. Desi nu exista niciodata decizii corecte sau gresite, luati in considerare riscuri si privilegii : bugetul investit in platirea unei persoane care sa se ocupe individual de ingrijirea lor s-ar putea sa depaseasca costurile adunate cu cele ale medicamentatiei cuvenite si a analizelor si investigatiilor medicale periodice, riscand sa aveti parte de un grad de intoleranta prin absenta empatiei parintelui dumneavoastra pentru persoana in cauza. La un camin de ingrijire varstnici exista echipe sudate de profesionisti, medici, ingrijitori, nutritionisti, psihologi si asistenti medicali care laolalta, va pot oferi un proces de ingrijire complet, coerent si consistent, adaptat exigentelor si problemelor dumneavoastra.

Contactati case particulare de ingrijire varstnici : impreuna, printr-un proces de consultanta profesionista, intrand in contact cu colectivul nostru, putem gandi impreuna o solutie viabila, demontand totodata, printr-o cunoastere directa, miturile legate de aceasta mutare, cu toate implicatiile si efectele sale.

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.