+40 753 653 592 informatii@casameaeden.ro
Ziua Internațională a persoanele în vârstă Ziua Internațională a persoanele în vârstă

Ziua Internațională a persoanele în vârstă

Ziua internațională a persoanelor în vârstă este organizată anual la 1 octombrie pentru a aborda problemele și provocările cu care se confruntă persoanele în vârstă și pentru a căuta soluții la acestea. Ziua se concentrează pe nevoile speciale, drepturile și bunăstarea persoanelor în vârstă.

Potrivit Organizației Națiunilor Unite (ONU), secțiunea populației lumii care are vârsta de 60 de ani și peste va atinge peste 1,5 miliarde în anul 2050, în creștere de la 900 de milioane în 2015.

Potrivit Organizației Națiunilor Unite (ONU), secțiunea populației lumii care are vârsta de 60 de ani și peste va ajunge la peste 1,5 miliarde în anul 2050, în creștere de la 900 de milioane în 2015. Ziua internațională a persoanelor în vârstă își propune să facă lumea conștient de nevoia de asistență socială și dispoziții de sănătate pentru persoanele în vârstă.

Dar care este istoricul acestei zile? Au existat inițiative care au ca scop adoptarea unei zile pentru a crea conștientizare cu privire la provocările cu care se confruntă persoanele în vârstă, printre acestea fiind Planul internațional de acțiune de la Viena pentru îmbătrânire. Planul a fost adoptat de Adunarea Mondială din 1982 privind îmbătrânirea. Ulterior, a fost aprobat de Adunarea Generală a Națiunilor Unite în același an.

La 14 decembrie 1990, Adunarea Generală a Națiunilor Unite a desemnat 1 octombrie Ziua internațională a persoanelor în vârstă în baza Rezoluției 45/106 în cea de-a 68-a ședință plenară.

Anul acesta, ONU a decis că tema Zilei Internaționale a Persoanelor în Vârstă este „Echitatea digitală pentru toate vârstele”. Tema pune accentul pe participarea activă și semnificativă a persoanelor în vârstă în lumea digitală, precum și pe a face lumea digitală mai accesibilă pentru ei.

ONU se va concentra pe necesitatea includerii vârstnicilor în arena digitală în acest an. De asemenea, își propune să recunoască stereotipurile, discriminarea și prejudecățile asociate procesului de digitalizare.

ONU va evidenția, de asemenea, politicile și cadrele juridice care asigură siguranța și confidențialitatea persoanelor în vârstă din lumea digitală. De asemenea, va crea „o abordare intersecțională a drepturilor omului centrată pe persoană pentru o societate pentru toate vârstele”, precum și un instrument obligatoriu din punct de vedere juridic privind drepturile persoanelor în vârstă, conform site-ului oficial al ONU.

Care este semnificația acestei zile?

În această zi, oamenii recunosc contribuția adusă de persoanele în vârstă societății cu Organizația Mondială a Sănătății (OMS) organizând discuții despre cum să le ofere asistență medicală adecvată.

Pentru că este o zi special și în centrul de îngrijire a bătrânilor Casa mea Eden vom organiza o masa festivă și activități deosebite.

Grija pentru pacienții noștri este deosebită, căutând mereu a veni în întâmpinarea nevoilor lor cu demnitate, înțelegere și empatie. Pentru că noi știm că cetățenii în vârstă poartă multă responsabilitate pe umerii lor ca lideri ai societății și,  de asemenea, ei poartă tradițiile, cultura societății transmițând cunoștințele tinerei generații.

CasaMeaEden.ro

  • 187
  • Ultima modificare Vineri, 01 Octombrie 2021 11:54

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.