+40 753 653 592 informatii@casameaeden.ro
Suplimentele alimentare la prea mare căutare acum Suplimentele alimentare la prea mare căutare acum

Suplimentele alimentare la prea mare căutare acum

Piața suplimentelor din întreaga lume a ajuns să învârtă sume amețitoare de dinainte de a se declanșa această pandemie. Iată că au trecut aproape doi ani și nu știu să existe puțină lume care să nu ia un supliment ori altul.

Vitamina C, zincul, magneziul, vitamina B au fost înghițite în cantități industriale de cei care doreau a-și spori imunitatea în cazul în care organismal lor va da piept cu virusul încoronat.

În vremea din urmă, cel puțin jumătate dintre adulții cu vârsta de 65 de ani și peste luau zilnic vitamine și alte suplimente. Întrebarea care se pune este: au acești oameni nevoie de suplimente?

Cei abilitați au ajuns la concluzia că oamenii consumă suplimentele pentru a-și îmbunătăți dieta și pentru a obține nutrienții necesari.

„Se irosesc o mulțime de bani în furnizarea de suplimente inutile pentru milioane de oameni care nu au nevoie de ele”, spun tot experții care contestă credința larg răspândită că, cu cât oamenii în vârstă primesc, cu atât au nevoie de mai multe vitamine și suplimente minerale.

Se știu  foarte puține lucruri despre acest aspect pentru a sugera că există o nevoie mai mare la vârstnici pentru majoritatea acestor vitamine și minerale.

„Un supliment nu vindecă procesul de îmbătrânire”, spun ei. Și, în unele cazuri, suplimentele pot face rău. Cheltuielile sunt un alt factor.

Care sunt nevoile nutritive ale vârstnicilor?

Specialiștii, revizuind studiile privind suplimentele alimentare la adulții în vârstă, publicate în ultimii 20 de ani afirmă că schimbările în cerințele pentru persoanele în vârstă nu sugerează utilizarea masivă a suplimentelor care acoperă majoritatea micronutrienților. Modificările minore ale dietei pot satisface nevoile de nutrienți, „suplimentele fiind incluse doar acolo unde există dovezi ale unor limitări serioase, de admisie.”

Ei nu sunt de acord cu studiile care sugerează că adulții în vârstă ar trebui să ia două multivitamine pe zi pentru că nu s-a găsit nici o dovadă că adulții în vârstă au nevoie de mai multă tiamină, riboflavină sau niacină decât persoanele mai tinere. Unii adulți în vârstă pot avea nevoie de mai multă vitamina B6, B12 și folat, sugerează cercetările.

Nici vitamina C nu ar trebui consumată în plus dacă un adult în vârstă nu fumează țigări. În schimb, vitamina D nu mai este produsă de piele, pentru unii adulți în vârstă, putând fi nevoie de suplimente din această vitamin. În unele cercetări, luarea a 800 până la 1.000 UI de vitamina D pe zi a ajutat femeile care au trecut de menopauză.

Nici cerințele de cupru nu par să se schimbe odată cu vârsta, așa cum este cazul și în ceea ce privește cromul.

Tot studiile spun că în cazul pacienților cu cancer nu sunt recomandate suplimentele.

Pentru adulții în vârstă s-a constatat că dacă sunt hrăniți corespunzător, primesc mai mulți nutrienți decât probabil au nevoie pentru a funcționa cât de bine pot.

Creșterea nutrienților peste ceea ce poate fi obținut dintr-o dietă bine echilibrată nu va duce neapărat la o sănătate mai bună, s-a concluzionat.

Ceea ce lumea trece cu vederea este faptul că, la niveluri foarte ridicate, unele vitamine și minerale pot fi toxice.

Persoanele în vârstă pot avea carențe de calciu, vitamina D, vitamina B12, potasiu și fibre iar schimbarea dietei pentru ei poate fi foarte dificilă. A trăi cu venituri fixe poate face ca produsele proaspete să fie prea costisitoare.

Unii adulți în vârstă nu știu să gătească. Pentru alții, protezele dentare nepotrivite sau apetitul redus pot îngreuna alimentația. Acolo unde schimbările alimentare sunt dificile, un supliment alimentar poate fi o soluție responsabilă, rezonabilă.

Cel mai bine este întotdeauna să ne obținem nutrienții din alimente dacă se observă carențe. Analizele medicale scot la iveală dacă este vorba de vitamina D, calciu ori vitamina B12.

La suplimentele alimentare ar trebui apelat numai după ce medicul curant socotește că este necesar.

CasaMeaEden.ro

  • 125
  • Ultima modificare Duminică, 31 Octombrie 2021 14:57

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.