Servicii persoane in varsta - De ce sa ne ducem bunicii la Casa mea Eden?

Si tu ai un bunic ramas singur de care ti-e greu sa te ocupi? De ce sa-l aduci la Casa mea Eden?

Servicii persoane in varsta… Argumentul este unul destul de delicat… Aproape ca nici nu ne gandim la ce se va intampla cu noi peste cateva decenii cand, cu putin noroc, vom ajunge sa bifam la fel de multi ani in calendar precum ”ei”, batranii nostri.

Fiecare dintre noi poate ca are o bunicuta ramasa singura. Poate are un tata ajuns la varsta a treia, cu multiple probleme de sanatate sau macar o ruda apropiata ce necesita asistenta si de care nu se poate ocupa.

Daca job-ul sau / si viata personala, daca o stare ori situatie nu-ti lasa suficient timp sa te-ngrijesti de cei dragi tie, o solutie poate fi Casa mea Eden. Vorbim despre primul camin de batrani privat din Bihor, o rezidenta cu servicii de lux atent alese pentru a putea satisface nevoile locatarilor.

Servicii persoane in varsta, disponibile la Casa mea Eden… si inca mult mai mult…

Faptul ca ai decis sau te intereseaza sa-ti transferi aici o persoana draga ajunsa la varsta senectutii nu inseamna ca nu-ti pasa, dimpotriva. Pentru ca centrul mentionat le ofera celor gazduiti diverse avantaje:

Posibilitatea sa traiasca in companie

Una dintre problemele majore ce caracterizeaza persoanele de 65+ ramase vaduve este solitudinea. Cu acest obstacol se confrunta toti cei care, din variate motive, nu pot locui si nici nu-si pot petrece timpul cu alti familiari.

O prima consecinta sunt starile depresive si de anxietate, cu un vizibil impact social, insa deseori neglijate. Nici nu mai vorbim despre alte conditii patologice derivate in primul rand din carentele nutritionale si deficitul de igiena.

Insa unul dintre avantajele celor care trec pragul caminului privat se refera la prezenta altor persoane cu care se poate interactiona. Sau impreuna cu care se pot desfasura diferite activitati specifice categoriei de varsta.

Prezenta personalului medical specializat

Intr-o astfel de comunitate (daca o putem numi astfel), asistarea medicala permanenta este aproape o obligatie. Pe langa asistente medicale, infirmieri si ingrijitori, Casa mea Eden are colaborari cu medici de familie si de variate specialitati.

Potrivit cerintelor si nevoilor de natura medicala, persoanele angajate se ocupa de ingrijirea si supravegherea permanenta a rezidentilor. Iar de multe ori, isi depasesc atributiile, devenind nepoti si fii ”de imprumut”.

Desigur, acoperirea serviciilor medicale reprezinta un mare plus pentru o asemenea structura. In special daca bunicul sau bunica necesita proceduri speciale 24 de ore din 24 (administrarea medicamentelor, injectii, etc.).

Accesul la o multime de activitati ”extra”

Cine ajunge aici va descoperi un ambient cald si primitor, ce nu are nimic in comun cu ideea de camin de batrani comunist, dar de care poate beneficia fiecare cazat. In plus, beneficiarii au acces la tot ce inseamna activitati si servicii persoane in varsta:

  • Activitati de mentinere / recuperare a capacitatilor fizice si cognitive (jocuri, discutii libere, autogospodarire, lucru manual, etc.);
  • Activitati de socializare in interiorul / in afara institutiei (organizarea zilelor de nastere, program de colinzi, slujbe religioase, etc.);
  • Activitati de informare si consiliere (contactarea familiarilor, consilierea familiei in probleme derivate din starea varstnicilor, etc.).

Modul in care este gandit si construit centrul Casa mea Eden, de inspiratie occidentala, au transformat institutia intr-un mediu prielnic, foarte asemanator propriului camin. Adevarul este ca dotarile il recomanda drept o rezidenta de lux.

Pozitionarea ”strategica”, pe unul dintre malurile Crisului Negru, inspira la liniste si relaxare. Departe de aglomeratia urbana, intreaga atmosfera este relaxanta si confortabila, propice sederii prelungite si recuperarii organismului greu incercat de suferinte psihice si fizice.

Servicii persoane in varsta – Poate deveni Casa mea Eden o solutie?

Azil sau acasa? Probabil ca titulatura potrivita, ce descrie cel mai bine Casa mea Eden ramane a doua… acasa… Deoarece de la faza de proiect, a fost conceputa sa devina ACASA.

Poate fi a doua casa a persoanelor in etate de langa tine, care nu se mai pot gestiona singure. Sau care pur si simplu nu mai doresc sa-si traiasca ultima etapa a vietii in solitudine, ci alaturi de semeni de-ai lor.

Poate deveni o oaza de liniste si pace, un locsor unde sa se simta in siguranta, dorite, respectate si, de ce nu, fericite, iubite…

Te asteptam… Sau ii asteptam pe bunicii tai, pe parintii tai… Ii asteptam pe cei de care te intereseaza cu adevarat, pe cei carora speri sa le usurezi batranetile si sa le alungi singuratatea…

 

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Inscrie-te la Newsletter si vei fi la curent cu ultimele noutati!