Imprimă această pagină
Începem un An Nou al vieților noastre. Să ne bucurăm de tot ce aduce el! Începem un An Nou al vieților noastre. Să ne bucurăm de tot ce aduce el!

Începem un An Nou al vieților noastre. Să ne bucurăm de tot ce aduce el!

Perioada dintre Crăciun și Anul Nou este un moment propice de a ne opri puțin din alergătura cotidiană și a reflecta, a visa, a analiza. Nici o vârstă nu este prea mare pentru a face acest exercițiu cu toate că prea multă lume are impresia că înaintând în vârstă nu-ți mai poți face planuri indiferent de ce natură sunt ele.

Dacă te afli într-un centru de îngrijire a bătrânilor, mulți percep acest lucru distorsionat, asta datorită anilor din urmă în care azilurile de bătrâni nu erau cum trebuia să fie numai că lucrurile s-au schimbat foarte mult și în acest sens în cei treizeci de ani care au trecut de la căderea comunismului.

Momentele de reflecție sunt pline de satisfacții pentru că ne ajută să înțelegem cu adevărat și să sărbătorim tot ceea ce am realizat. Suntem foarte fericiți când viața noastră are un scop așa că visăm la ceea ce va să vină uitând de toate piedicile pe care vârsta la care am ajuns ni le poate pune. În mare parte, vrem doar să continuăm să construim o viață care să fie plină de armonie și frumos, reprezentând un exemplu pentru cei care contează cu adevărat pentru noi.

Putem alege să îmbrățișăm acest timp de tranziție pentru a elibera trecutul. Cu siguranță, fiecare dintre noi duce în suflet regretul de a nu fi realizat până acum ceea ce și-a propus, înțelegând că timpul rămas pentru acest lucru poate fi unul prea scurt.

Fiecare a avut suișuri și coborâșuri din toate punctele de vedere, pe mai multe planuri, dar în general trebuie să fi simțit recunoștință pentru viața pe care a trăit-o, pentru realizările bifate fie că ele se referă la casa construită, la afacerea avută ori slujba prestată, la ceea ce a putut concretiza cu adevărat devenind palpabil.

Nu trebuie omiși oamenii care ne-au stat alături, începând cu familia și terminând cu cei care au ajuns în preajma noastră din motive diferite și care au contat. E minunat să ne concentrăm pe pozitiv, așa eliberând negativul.

Viața este scurtă, iar momentele sunt prețioase.

Noi începuturi

În liniștea odihnitoare a iernii,

este un timp pentru a visa un timp pentru a privi înăuntru

și pentru a conecta pe alții

un timp de reflecție și profundă recunoștință

un timp pentru a lepăda vechiul și a primi noul

și începe din nou.

Ne petrecem timpul reflectând la gândurile noastre de sfârșit de an, la ce suntem cei mai mândri în acest an și la ce ne-a adus cea mai mare bucurie în acest an. Când ne-am simțit cei mai vii, conectați și în pace. Ce ne-a energizat și inspirat în acest an și cum putem continua să facem loc pentru asta și în noul an care vine.

Un timp pentru a reîmbrațișa și a ne angaja din nou la bunele obiceiuri pentru a aprofunda relatiile care ne sprijină.

Este important să dăm dovadă de bunătate, să avem mai multă grijă de noi înșine și să ne satisfacem propriile nevoi. Pentru a te simți bine, trebuie să faci lucruri care să te facă să te simți bine. Prin identificarea emoțiilor pe care le prețuiești cel mai mult te ajută să realizezi că trebuie să fii sursa propriei fericiri.

Vreau să vă propun să folosiți acest timp pentru a gândi și  planifica cum vă puteți atinge obiectivul de a vă găsi propria definiție a fericirii. Găsiți timp pentru a vă înconjura de oamenii care vă ajută să fiți o persoană mai bună.

La mulți ani cu sănătate, bucurii și senin!

Fii binevenit, 2022!

CasaMeaEden.ro

  • 284
  • Ultima modificare Vineri, 31 Decembrie 2021 13:58