+40 753 653 592 informatii@casameaeden.ro
Facilități noi de tratament la Casa mea Eden Facilități noi de tratament la Casa mea Eden

Facilități noi de tratament la Casa mea Eden

În fiecare zi, noi, toți cei care alcătuim colectivul acestui centru de îngrijire bătrâni ne dăm silința să asigurăm cele mai bune condiții pentru oaspeții noștri. Este un proces constant, de lungă durată, făcut cu dăruire și devotament, dar mai ales profesionalism.

Suntem bucuroși să vă anunțăm că am deschis un centru de recuperare în care puteți beneficia de următoarele:

Kinetoterapie - este un tip de gimnastică medicală, care înseamnă, etimologic, terapia prin mișcare. Se folosește pentru recuperare medicală și constă, pe lângă efectuarea unor exerciții, într-un ansamblu de tehnici și metode aplicate în funcție de fiecare persoană și afecțiunea pe care o prezintă. Kinetoterapia face parte din medicină fizică și studiază mecanismele neuromusculare și articulare care îi asigură omului activitățile motrice normale. Are la bază mișcarea efectuată prin programe de recuperare medicală bine structurate, ce au ca scop refacerea unor funcții diminuate.

Specialiștii noștri vor evalua starea fiecărui pacient în parte, va elabora un program de recuperare personalizat, va efectua cu regularitate ședințele de kinetoterapie, dacă este posibil va îndruma pacientul să efectueze individual aceste exerciții în afara ședințelor. Periodic, se va realiza o evaluare pentru a putea monitoriza  rata de progres și a ajusta constant programele de recuperare folosite.

Fizioterapie - ajută la îngrijirea pacienților în toate fazele de vindecare, de la diagnosticul inițial până la stabilirea unui tratament de fizioterapie. Este cunoscut faptul că marea majoritate a persoanelor care suferă de artrită trebuie să urmeze un tratament fizioterapeutic pentru a putea avea o viață activă și independentă. De asemenea, persoanele de toate vârstele care suferă de orice fel de boli sau leziuni pot urma tratamente de fizioterapie. Fie că vorbim despre accidente, dureri de spate inferioare, rigiditate post-chirurgicala ori afecțiuni musculo-scheletice, fizioterapia va permite ameliorați starea fizică a corpului.

Motivul principal al tratamentului fizioterapeutic este acela de a elimina durerea de aceea la vârste înainte prezenta unui fizioterapeut este mai mult decât necesară.

După ce fizioterapeutul va evalua starea pacientului el va dezvolta un program personalizat de recuperare, acesta putând fi ajustat în orice moment.

Duș subacval - este un masaj de drenare subacvatică care utilizează fluxul regulat de jeturi pentru a trata problemele circulatorii sau a ameliora durerile provocate de articulațiile dureroase. Această terapie are un efect de drenaj și beneficii anti-edeme și de tonifiere musculară.

Într-un bazin cu apă la temperatura de 34 - 37°C se scufundă corpul, dușul subacval fiind o formă de hidromasaj. O ședință durează între 5 și 30 de minute beneficiile făcându-se simțite datorită presiunii pe care o are jetul de apă, presiunea variind în funcție de zona tratată. Jeturile de apă ale dușului subacval pot fi cu apă rece sau caldă în funcție de scopul urmărit. Astfel, prin efectul vasomotor acest tip de proceduri ajută la tratarea afecțiunilor cardiovasculare stimulând și activitatea sistemului nervos. Duşul subacval acționează ca un analgezic natural, relaxând musculatura, stimulând circulația sângelui şi digestia.

Acțiunea lui are loc în funcție de temperatura apei folosite, de presiunea jetului şi de formă de aplicare. Pentru a evita senzațiile neplăcute, tubul de emisie a jetului se plasează la distanță de pacient, înclinat pe suprafața de tratat.

Aceste proceduri sunt indicate pentru cei care au dureri periarticulare, dureri musculo-tendinoase, contracturi, hipertonii musculare, edeme, suferinţele reumatismale degenerative (în particular artroze ale articulaţiilor mari) sau inflamatorii (în afară puseelor), suferinţe discovertebrale lombalgie, lombosciatalgie, diverse sechele posttraumatice, suferinţe neurologice, miopatii etc.

Există și contraindicații iar printre ele se pot aminti reumatismele inflamatorii în puseu, boli infectocontagioase, decompensările inflamatorii din artroze, stări febrile, tromboflebite, tuberculoză, boli psihice, sindrom de involuţie senilă și altele.

Specialiștii noștri vor face o evaluare amănunțită a pacienților și vor stabili schema care se potrivește fiecăruia în parte pentru a avea rezultate cât mai bune.

Așadar, vă așteptăm să vă alăturați oaspeților noștri asigurându-vă de cele mai bune condiții de cazare, masă și tratament specializat!

 

CasaMeaEden.ro

  • 1585
  • Ultima modificare Duminică, 03 Octombrie 2021 14:01

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.