+40 753 653 592 informatii@casameaeden.ro
Doar te gândești că vine primăvara și ești mai fericit Doar te gândești că vine primăvara și ești mai fericit

Doar te gândești că vine primăvara și ești mai fericit

Peste câteva zile intrăm într-un anotimp pe care cred că toată lumea îl îndrăgește. Un timp plin de bucurie, un anotimp plin de speranță.

Cu toții ne așteptăm la zile mai calde după o iarnă îndelungată, începând cu 20 martie – echinocțiul de primăvară va marca intrarea primăverii în drepturi depline.

Pentru a profita de această perioadă și a spori beneficiile iată câteva idei:

Căutați să stați cât mai mult timp la soare, iar asta nu înseamnă să stați la plajă. După o iarnă lungă, primăvara este o perioadă de întinerire, așa că faceți-vă un obicei de a ieși afară pentru a vă bucura de soare. Mergeți la plimbare – sau pur și simplu stați afară, admirați copacii și florile beneficiind de aerul curat. După ce toată iarna ați stat închis în casă, se va simți grozav!

Pe lângă faptul că  vă simțiți bine, soarele are multe efecte vindecătoare. Când sunteți expuși la lumina directă a soarelui, produceți endorfine. Faceți o baie de soare o dată pe zi și lăsați fericirea să strălucească asupra voastră!

Soarele mai are și alte beneficii dintre care amintesc:

Vă îmbunătățește somnul.

Reduce stresul și combate depresia.

Mentine oasele puternice.

Ajută la menținerea greutății.

Întărește sistemul imunitar.

Pentru adulții în vârstă care nu sunt mobili, pur și simplu așezarea lângă o fereastră însorită este o modalitate confortabilă de a absorbi  razele de soare. Pentru ca senzația să fie și mai plăcută, puteți așeza la ferească un hrănitor pentru păsări, spectacolul oferit de acestea atunci când vor veni fiind unul special și reconfortant.

Pe măsură ce vremea se încălzește, rezidenții căminelor de îngrijire care au nevoie de sprijin pentru a merge afară pot apela la personalul specializat așa putând avea parte de plimbări individuale ori în grup.

Bănuiați că puteți avea parte de o călătorie fascinantă în fotoliu stând? Pentru prevenirea plictiselii la vârstnici o modalitate excelentă de a îmbunătăți starea de spirit, de a reduce agitația și anxietatea și de a îmbunătăți calitatea vieții în general sunt site-urile care vă oferă fluxuri live unde puteți urmări viața din diferite colțuri îndepărtate ale lumii. Fie că este vorba de o barză care a revenit la propriul cuib, pregătindu-se pentru a depune ouăle ori de leii din jungle africană aceste imagini live aduc o stare de spirit aparte. Iar multe dintre aceste site-uri sunt gratuite neimplicând din partea dumneavoastră nici o cheltuială suplimentară.

Este distractiv să marchezi anotimpurile cu decorațiuni festive și culori vesele.

Coronițe de flori sau un decoupage cu tema primăverii sunt decorațiuni vesele. Exersați-vă ideile creative pentru a da viață propriul articol de primăvară sau alăturați-vă unei activități de grup în comunitatea dumneavoastră de pensionari.

Ori vă puteți decora pălăriile pe care le veți purta atunci când veți sta afară, știut fiind faptul că trebuie să aveți o protecție pentru cap.

Dacă nu vă bizuiți să vă ocupați de grădină puteți face acest exercițiu în casă, plantând diferite planet aromatice ori flori care vor oferi locului unde stați o pată de culoare și parfumuri aparte.

Atunci când o planta răsare și se dezvoltă sub ochii tăi sentimentele care te încearcă sunt unele speciale determinându-te să fii atent la nevoile ei. Însă merită pentru că rezultatele sunt pe măsura grijilor și așteptărilor.

În loc să puneți accent pe curățenia de primăvară a dulapului dumneavoastră, de ce să nu începeți cu propria minte. Este probabil să existe un gând (sau mai multe) care v-au ținut blocat. Petreceți ceva timp meditând pentru a identifica gândurile negative care ar putea să vă limiteze și angajați-vă pentru o curățare mentală de primăvară.

Să ne bucurăm așa cum se cuvine de acest nou început!

  • 679
  • Ultima modificare Duminică, 27 Februarie 2022 09:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.