Cum depasesti pierderea persoanei iubite?

Cu totii vom pleca DINCOLO...

Dar cum putem depasi mai usor momentul, daca cel care ne paraseste este un apropiat sau chiar persoana iubita?

In calitate de azil de batrani Bihor, ca o mare familie, suntem alaturi de suferintele bunicilor pe care-i gazduim.

Cu fiecare serviciu si activitate, ne implicam 100 %, astfel incat sa le indulcim viata, batranetile, singuratatea. Ne dam silinita ca prin tot ce facem sa ne simta aproape si, mai ales, sa se simta ACASA.

Venim si in sprijinul apartenentilor. Ii intelegem, le impartasim trairile si le dam o mana de ajutor atunci cand ne-o solicita si-n masura in care avem puterea s-o facem.

Azil de batrani Bihor – Despre framantarile care ne intuneca vietile

Acceptarea faptului ca o fiinta draga pleaca de langa noi este complicata, iar la prima vedere imposibila. Necesita timp de care nu dispunem mereu.

De prea multe ori, tristetea dureaza, ne ”roade” sufletele, ne epuizeaza, ne consuma viata. De prea multe ori, simtim ca ne lipseste tocmai ”acel” timp.

Pentru ca poate si noi caram in spinare o multime de decenii, de griji, de probleme. Pentru ca poate si noi ne apropiem cu pasi marunti de FINAL.

Dar, desi de prea multe ori potrivnic, timpul ne poate fi amic si un ajutor de nadejde. Tot el ne oblojeste ranile. Nu degeaba se spune ca este cel mai bun vindecator.

Azil de batrani Bihor – Cum depasesti momentul cand o persoana draga pleaca DINCOLO?

Pe toata durata permanentei noastre terestre, traversam momente de extrema suparare. Trecem prin clipe de indoiala, ”gustam” cea mai profunda disperare, varsam lacrimi amare de tristete.

Si in ciuda tuturor ”testelor”, nu ne simtim niciodata pregatiti sa infruntam o mare pierdere fara o ”avalansa” de suferinte. Dar putem invata s-o facem…

Si tu poti reusi!

Elibereaza-ti sentimentele!

Este normal sa suferi. Nu te preocupa daca de la o ora la alta, chiar de la o clipa la alta, vei simti furie, ura sau numai dor, un dor nemarginit, aproape obsesiv.

Pierderea cuiva drag nu este o situatie la ordinea zilei. Daca-ti vine sa plangi, lasa-ti lacrimile sa erupa. Exprima-ti liber emotiile, nu le ascunde, oricare ar fi ele.

”Sufocarea” trairilor, reprimarea lor poate genera traume fizice si psihice, mintea aflandu-se in stransa conexiune cu corpul material.

Rezista trairilor imposibile! 

Unele persoane ating mai rapid ”punctul culminant”, dupa care calvarul isi atenueaza din agresivitate, devine mai suportabil.

In schimb, pentru altii, poate mai slabi din fire, martiriul poate dura ani de zile. Pur si simplu, nu reusesc sa-l depaseasca. Poate pentru ca nu doresc.

Continua sa poarte doliu (imbraca doar haine negre). Se izoleaza de orice posibilitate de distractie. Nu impartasesc cu apropiatii propriile trairi.

Este o mare eroare sa cazi in aceasta ”capcana”. Incearca sa te implici in situatii ”salvatoare”, in masura sa-ti insufleteasca viata, nu s-o ”stoarca” de seva, in masura s-o ”coloreze”, nu s-o indolieze definitiv.

Reia-ti viata ”dinainte”! 

Pentru a iesi din starea depresiva, este esential sa te reintorci la ce erai inainte de tragedie. Incearca sa redevii TU, persoana pozitiva, plina de energie.

Revino la vechile obiceiuri si activitati, inclusiv in plan profesional (nu te-ajuta sa te izolezi in casa), inclusiv pasiuni si hobiuri cu care iti placea sa-ti umpli timpul.

Orice pas faci te va ajuta sa te detasezi de evenimentul nefericit, sa-i atenuezi impactul, se revii la ”normalitate” sau la ceva asemanator.

Acorda-ti timp! 

Nu intotdeauna timpul ne este favorabil. Insa schimba perspectiva. Nu te astepta sa-ti fie mai usor peste o luna, doar pentru ca altii reusesc. Poate nu va fi usor nici peste 10 ani.

Poate vei continua sa plangi in fiecare zi din restul ce ti-au ramas. DA, insa fiecare lacrima o vei suporta mai usor. La fel si durerea. Treptat, isi va pierde din intensitate.

Ia in considerare ca durerea, la fel ca o molima, poate ”recidiva” la distanta de ani… O poti resimti la fel de acuta ca in ”momentul zero”.

Si tine cont ca nu o poti depasi intr-o perioada fixa. Nu exista ”standarde”. Fiecare suferim in modul nostru, in intervale mai lungi / mai scurte, cu intensitate mai mare / mai mica.

Observatii

Putem fi alaturi de tine, doar lasa-ne suficient spatiu si timp! Nu-ti inchide sufletul, oricare iti este pierderea! Te primim cu drag in acest azil de batrani Bihor, pentru ca stim ca ai nevoie de noi.

Studiaza conditiile de ”admitere” in Casa mea Eden! Te asteptam sa ne contactezi!

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Inscrie-te la Newsletter si vei fi la curent cu ultimele noutati!