+40 753 653 592 informatii@casameaeden.ro
Cauzele oboselii și somnolenței și cum să le combateți Cauzele oboselii și somnolenței și cum să le combateți

Cauzele oboselii și somnolenței și cum să le combateți

Oboseala și somnolența vă poate afecta negativ concentrarea și sănătatea. Adulții ar trebui să aibă șapte până la opt ore de somn în fiecare noapte.

Prima cauză poate fi somnul insuficient.

Cum puteți remedia acest lucru? Faceți din somn o prioritate și păstrați un program regulat. Eliminați din dormitorul  dumneavoastră laptopurile, telefoanele mobile și televizoarele. Dacă după aceasta problemele persistă, cereți ajutorul unui medic. Este posibil să aveți o tulburare de somn.

A doua cauză poate fi apneea în somn.

Unii oameni cred că dorm suficient, dar apneea în somn îi împiedică. Le oprește respirația pentru scurt timp pe tot parcursul nopții. Fiecare întrerupere îi trezește pentru o clipă, dar este posibil să nu fie conștienți de ea. Datorită acestui lucru sunteți lipsit de somn, în ciuda faptului că ați petrecut opt ​​ore în pat. Medicul dumneavoastră poate comanda un studiu de somn pentru a verifica acest lucru.

Pierdeți în greutate dacă sunteți supraponderal, renunțați la fumat și este posibil să aveți nevoie de un dispozitiv CPAP pentru a vă menține căile respiratorii deschise în timp ce dormiți.

A treia cauză poate fi faptul că vă culcați flămând.

Prea puțină mâncare provoacă oboseală, dar consumul de alimente greșite poate fi, de asemenea, o problemă. O dietă echilibrată ajută la menținerea zahărului din sânge într-un interval normal și previne senzația de somnolență atunci când scade glicemia.

Ca să remediați acest lucru, mâncați întotdeauna micul dejun și încercați să includeți proteine ​​și carbohidrați complecși în fiecare masă. De exemplu, mâncați ouă cu pâine prăjită din cereale integrale. De asemenea, mâncați mese mici și gustări pe tot parcursul zilei pentru energie susținută.

Pe locul patru poate fi anemia.

Anemia este una dintre principalele cauze de oboseală mai ales la femei. Celulele roșii din sânge sunt necesare deoarece transportă oxigen către țesuturile și organele lor.

Cum se poate remedia acest lucru? Pentru anemie cauzată de o deficiență de fier, suplimentele de fier și consumul de alimente bogate în fier, cum ar fi carnea slabă, ficatul, crustaceele, fasolea și cerealele îmbogățite, pot ajuta.

Pe poziția a cincea se află depresia

S-ar putea să vă gândiți la depresie ca la o tulburare emoțională, dar contribuie și la multe simptome fizice. Oboseala, durerile de cap și pierderea poftei de mâncare sunt printre cele mai frecvente simptome. Dacă vă simțiți obosit și cu moralul la pământ pentru mai mult de câteva săptămâni, consultați-vă medicul.

Unul dintre remediile depresiei poate fi terapia vorbită și/sau medicamentele.

Hipotiroidismul se numără printre cauzele insomniilor și ar ocupa locul șase în enumerarea noastră.

Tiroida este o glandă mică de la baza gâtului. Vă controlează metabolismul, viteza cu care corpul dumneavoastră transformă combustibilul în energie. Când glanda este subactivă și metabolismul funcționează prea lent, s-ar putea să vă simțiți fără vlagă și să vă îngrășați.

Dacă un test de sânge confirmă că hormonii tiroidieni sunt scăzuți, hormonii sintetici vă pot aduce plusul de vitalitate.

Diabetul e și el prezent printre aceste cauze situându-se pe locul șapte.

La persoanele cu diabet zaharat, niveluri anormal de ridicate de zahăr rămân în fluxul sanguin în loc să intre în celulele corpului, unde ar fi transformat în energie. Rezultatul este un organism care rămâne fără vlagă, în ciuda faptului că a fost hrănit suficient. Dacă suferiți de o oboseală persistentă, inexplicabilă, adresați-vă medicului dumneavoastră cerând și o testare pentru diabet.

Tratamentele pentru diabet pot include modificări ale stilului de viață, cum ar fi dieta și exercițiile fizice, terapia cu insulină și medicamente pentru a ajuta organismul să proceseze zahărul.

Lista nu se termină aici important este ca atunci când corpul vă transmite aceste semnale să nu le neglijați pentru a identifica ce anume le cauzează. Dacă petreceți timp cu familia ei observă aceste manifestări iar dacă sunteți într-un centru de îngrijire al bătrânilor, personalul care vă supraveghează va interveni la timp pentru a preveni agravarea stării dumneavoastră. Acolo veți fi în siguranță beneficiind de cele mai bune condiții de trai.

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.