+40 753 653 592 informatii@casameaeden.ro
Câteva cuvinte de înțelepciune la început de an Câteva cuvinte de înțelepciune la început de an

Câteva cuvinte de înțelepciune la început de an

O luăm de la capăt pentru că ăsta-i cursul firesc al vieții. S-a sfârșit anul și suntem veseli însă avem și o undă de tristețe pentru că din viața noastră s-a mai scurs un an.

„Cu mâine zile-ți adaogi

 Cu ieri viața ta o scazi

Și ai cu toate astea-n față

De-a pururi ziua cea de azi”

Mihai Eminescu

„Anii, Tăi, Doamne, nici nu merg, nici nu vin, ci stau toți împreună. Anii Tăi, o singură zi și ziua Ta nu este în fiecare zi, ci astăzi, fiindcă astăzi al Tău nu cedează zilei de mâine, căci nu urmează zilei de ieri. Astăzi al Tău: eternitatea” (Fericitul Augustin, Confessiones).

Doar cu gândul la Dumnezeu, Cel veșnic de zile, cel care ne motivează să privim cu încredere, să ne facem planuri, cu speranță, dar şi cu responsabilitate fiecare clipă a prezentului, prețuind-o ca pe un timp favorabil iertării păcatelor, timp al restaurării, al sfințirii existenței noastre, al înmulțirii darurilor primite de la Părintele Ceresc şi al pregătirii pentru a dobândi starea fericită a sfinților – părtășia la viața de iubire a Preasfintei Treimi. Afirmăm că timpul este în origine legat de creație și reprezintă o trăsătură fundamentală, constituind însăși modul ei de existență,  dacă ne gândim la învățătura Bisericii noastre drept măritoare.

Ori acest lucru trebuie să-l facem cu bucurie în ciuda tuturor impedimentelor pe care vârsta înaintată le poate aduce chiar dacă sunteți într-o casă de îngrijire a bătrânilor specială, Casa mea Eden, unde nu ar trebui să vă faceți nici un fel de grijă. Fiecare început de zi este ca o binecuvântare și dacă până acum ați fost ocupați cu cele necesare finalului de an, de astăzi, de când începe prima săptămână a noului an, ce poate fi mai nimerit decât câteva cuvinte de înțelepciune, grație, pozitivitate și motivație care să vă inspire să aveți cel mai bun an de până acum.

„Bătrânilor, viață lungă și comori; tinerilor, toată sănătatea și plăcerea.”

Ben Jonson

„Sărbătorește sfârșiturile – pentru că ele preced noile începuturi”.

Jonathan Huie

„Nu te vei plictisi niciodată când încerci ceva nou. Nu există într-adevăr o limită la ceea ce poți face.”

Dr. Seuss

„Scrie-ţi în inimă că fiecare zi este cea mai bună zi din an.”

Ralph Waldo Emerson

„Cuvintele de anul trecut aparţin limbajului de anul trecut. Şi cuvintele de anul viitor aşteaptă o altă voce. Şi un sfârşit înseamnă un nou început.”

T.S. Eliot

„Dacă m-ai întreba care e rezoluţia mea de Anul Nou, aceasta ar fi să aflu cine sunt.”

Cyril Cusack

Am lăsat în urmă un an cu împlinirile și bucuriile sale, dar, deopotrivă, cu neîmpliniri, nereușite și neajunsurile unei vieți trecătoare pe Pământ cu clipe de răgaz necesare pentru a gândi cum e mai bine de procedat pentru ca rezultatele acțiunilor noastre să fie tot mai satisfăcătoare și mai bune.

Sănătate tuturor și alegeri inspirate!

  • 294
  • Ultima modificare Luni, 03 Ianuarie 2022 13:57

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.