Imprimă această pagină

Poate fi Casa mea Eden o destinatie pentru cineva drag, cu nevoi speciale?

In momentul in care te gandesti la un camin de batrani privat pentru cineva drag, este de asteptat ca semnele de intrebare sa se tina lant si sa te lupti cu indoielile.

Oricine poate avea dubii, dorindu-si pentru persoana in cauza un mediu sigur si o atmosfera favorabila, cu servicii complete si personalizate. Si chiar mult mai multe de-atat.

Poate fi un camin de batrani privat o optiune?

Este cea mai buna alegere?, Structura este pregatita pentru cineva cu nevoi speciale?, Se va simti ca acasa?, Si daca are nevoie de medic specialist sau de tratamente, i se asigura?, Poate primi oricand vizitele familiei?...

Putem insirui un numar infinit de intrebari, toate bazate pe nelinistea si preocuparea apartenentilor, poate si pe unele antecedente sau experiente ale trecutului. Pentru ca multi isi amintesc sau stiu macar din auzite cum aratau multe camine de batrani comuniste, unde bunicii erau neglijati si tinuti in conditii deplorabile.

Din fericire, in anul 2020, persoanele de varsta a treia si a patra, cu sau fara dizabilitati fizice si mentale, pot beneficia de medii propice lor, in centre special construite pentru ei.

Unii le numesc aziluri, altii, camine. Noua ne place sa le numim centre de ingrijire...

Serviciile si facilitatile la care au acces rezidentii depind foarte mult de organizarea interna, de modul in care fiecare structura se manageriaza, de interesul administratorilor, de dedicatia personalului responsabil de ingrijirea varstnicilor.

Mai depind de o gramada de alti factori. Insa noi, de-aici de la Casa mea Eden, ne vom limita la lucrurile pe care le cunoastem si de care suntem direct responsabili.

Poate fi Casa mea Eden o optiune pentru cineva drag, in etate?

Poate... Pentru ca oferim toate aceste lucruri:

Conditii adaptate la nevoile varstnicilor

Fiecare spatiu din interiorul centrului a fost construit si organizat asa incat sa se adapteze nevoilor bunicilor gazduiti, conditiile la Casa mea Eden fiind mai mult decat primitoare:

 • Camere de 2 locuri, unele dintre ele cu pat matrimonial;
 • Incalzire prin pardoseala, pentru un confort termic unitar;
 • Grupuri sanitare moderne integrate in fiecare camera;
 • Conexiune la internet, pentru ca incurajam comunicarea etc.

Servicii medicale complete

Multe dintre persoanele care apeleaza la serviciile noastre prezinta deja dizabilitati, in unele cazuri avand nevoie de ingrijire medicala si supraveghere permanenta.

Tinand cont de vulnerabilitatea rezidentilor, de particularitatile varstei din perspectiva patologiilor, adaptam regimul de ingrijire la profilul fiecarei persoane.

In functie de situatia in care se prezinta la sosirea in centru si de evolutia ulterioara a starii de sanatate, asiguram tot ce inseamna servicii medicale de baza.

La cerere, servicii suplimentare

Aparte serviciile standard, la cerere, raspundem solicitarilor bunicilor si apartinatorilor, punand la dispozitie si alte tipuri de servicii:

 • Din sfera medicala (consultatii de specialitate, analize medicale, consiliere psihologica etc.);
 • De ingrijire corporala (coafura, masaj, cosmetica etc.).

Toate aceste servicii suplimentare se asigura contra cost.

Activitati de socializare

La varsta a treia si a patra, singuratatea se manifesta aproape simultan cu simptomele caracteristice batranetii. Si de prea multe ori, este mai dureroasa decat batranetea insasi sau decat afectiunile care insotesc categoria de varsta.

In acest camin de batrani privat, interesul nostru continua si in sensul compensarii aspectelor atat de sensibile, prin activitati de socializare:

 • Vizionari de filme;
 • Plimbari de grup;
 • Folosirea internetului;
 • Organizarea zilelor de nastere;
 • Sarbatori religioase etc.

Alimentatie sanatoasa, bine echilibrata

Atenti la nevoile alimentare ale oaspetilor, la principiile nutritive de care organismul are nevoie in acest moment delicat al vietii, le propunem meniuri diversificate, cu 3 mese pe zi si 2 gustari.

Punem accent pe produse bio, in special pe cele pe care le producem in propria gradina. Iar pe langa, acoperim necesarul nutritional cu o alimentatie bine echilibrata si sanatoasa, cu preparate gatite in bucataria noastra.

In alcatuirea meniurilor ne orientam spre ingrediente proaspete, de cea mai buna calitate, totul in acord cu eventualele prescriptii medicale care impun poate regimuri alimentare speciale (de exemplu, pentru hipertensiune, diabet etc.).

 • 723
 • Ultima modificare Vineri, 11 Septembrie 2020 11:12