+40 753 653 592 informatii@casameaeden.ro
Beneficiile unui centru de recuperare într-o casă de bătrâni Beneficiile unui centru de recuperare într-o casă de bătrâni

Beneficiile unui centru de recuperare într-o casă de bătrâni

Așa cum vă anunțam săptămâna trecută, la Casa mea Eden s-a deschis un centru de recuperare care vine să întregească serviciile pe care le oferă acest centru de îngrijire pentru bătrâni.

De ce este atât de important prezența unui asemenea centru?

Se știe că pe măsură ce îmbătrânim, corpul nostru trece inevitabil prin multe schimbări fizice. Aceste modificări naturale legate de vârstă includ o densitate osoasă redusă, o forță musculară redusă, o grăsime corporală crescută, o coordonare mai slabă și articulații mai rigide. Aceste efecte normale ale îmbătrânirii pot afecta mobilitatea și echilibrul persoanelor în vârstă și le pot face să cadă suferind diferite luxații ori fracturi osoase. Persoanele în vârstă devin mai predispuse la asemenea accidente din cauza diferitelor boli de care suferă. Toate acestea pot avea un impact mare asupra vieții lor de zi cu zi și le pot reduce independența. De exemplu, persoanele în vârstă simt adesea că nu sunt la fel de rapide și de stabile pe picioare ca pe vremuri și găsesc că scările sunt mai dificil de urcat. Acest lucru poate afecta apoi capacitatea lor de a ieși și de a conduce acest fapt ducând la o independență redusă.

Cu toate acestea, nu trebuie să acceptăm acest lucru ca pe o parte inevitabilă a îmbătrânirii. În timp ce fizioterapia nu poate opri îmbătrânirea, aceasta poate ajuta la reducerea impactului pe care îl are asupra corpului nostru și asupra vieții noastre. Fizioterapeuții de la Casa mea Eden (camin batrani Oradea, camin batrani Bihor) sunt instruiți să identifice factorii fizici și alți factori care împiedică oamenii să fie cât mai activi și independenți pe cât pot fi pentru ca mai apoi să găsească modalități de a le depăși. Acest lucru îi pun într-o poziție ideală pentru a ajuta persoanele în vârstă care sunt oaspeții acestui centru , acestea rămânând cât mai active.

De fapt, s-a demonstrat că fizioterapia îmbunătățește mulți dintre factorii asociați cu îmbătrânirea, inclusiv puterea, echilibrul, coordonarea, flexibilitatea și nivelurile de durere. În cele din urmă, fizioterapia a fost dovedită prin cercetări că este indicate pentru a ajuta adulții în vârstă să-și mențină sănătatea, bunăstarea, capacitatea funcțională și independența.

Fizioterapeuții pot oferi sfaturi cu privire la modul de exercițiu în siguranță, astfel încât persoanele în vârstă să poată profita de beneficiile exercițiului. Studiile au arătat că adulții în vârstă care se angajează în activitate fizică regulată obțin numeroase beneficii, inclusiv echilibrul îmbunătățit, forța, coordonarea, controlul motor, flexibilitatea, rezistența și chiar memoria. Exercițiile fizice pot ajuta, de asemenea, la reducerea riscului și a impactului bolilor care sunt mai susceptibile să afecteze persoanele în vârstă. Cercetările arată, de asemenea, cât de eficienți sunt kinetoterapeuții în tratarea și prevenirea problemelor articulare, tulburărilor de echilibru, riscului de căderi, scăderea puterii și reducerea tensiunii arteriale și a obezității.

Dacă decideți că ați putea beneficia de fizioterapie, kinetoterapeutul nostru vă va evalua în detaliu pentru a determina unde anume trebuie intervenit, care sunt zonele specifice care ar putea avea un impact asupra dumneavoastră. Această evaluare ar include în mod obișnuit examinarea puterii, a mișcării, a echilibrului și a mersului.

Împreună cu kinetoterapeutul veți stabili obiective specifice pentru a vă ajuta să abordați domeniile care vă sunt dificile. Apoi aceste informații vor folosi pentru a proiecta un program personalizat.

Intervențiile de fizioterapie care s-au dovedit a fi eficiente pentru persoanele în vârstă includ programe întinse pe o perioadă de timp mai îndelungată, programele de exerciții ajutând la practicarea activităților și la menținerea echilibrului. Colaborarea cu acești specialiști vă va ajuta să aveți o viață cât mai independentă posibil pentru a vă bucura în continuare de o viață demnă.

Ori scopul nostru, al celor de la centrul de îngrijire Casa mea Eden, tocmai acesta este.

 

CasaMeaEden.ro

  • 202
  • Ultima modificare Luni, 11 Octombrie 2021 16:18

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.