+40 753 653 592 informatii@casameaeden.ro
7 sfaturi de urmat pentru o îmbătrânire sănătoasă 7 sfaturi de urmat pentru o îmbătrânire sănătoasă

7 sfaturi de urmat pentru o îmbătrânire sănătoasă

O dietă săracă în sodiu, cu conținut scăzut de grăsimi, cu multe fructe, legume și fibre, poate reduce riscurile de boli cronice. Cel mai important, varietatea în dieta dumneavoastră este esențială pentru satisfacerea nevoilor de nutrienți. Pe lângă consumul de fructe și legume din abundență, urmați aceste 7 sfaturi ușoare pentru o îmbătrânire sănătoasă.

  1. Bea apă

Este posibil ca unul din trei adulți mai în vârstă să nu obțină suficiente lichide pentru a rămâne sănătos. Apa este utilizată în fiecare celulă a corpului nostru, ceea ce face crucială menținerea hidratării pentru ca organismele să funcționeze corect. A rămâne hidratat ajută, de asemenea:

Mențineți o temperatură normală a corpului

Protejați țesuturile sensibile, cum ar fi măduva spinării

Digestia prin urinare, transpirație și mișcări intestinale

Faceți un efort conștient pentru a bea 6 - 8 căni de lichid pe zi. Cel mai bine este să bei apă chiar și atunci când nu îți este sete, mai ales când ești implicat într-o activitate fizică. Alegeți întotdeauna apă în locul băuturilor zaharoase. Dacă nu puteți fără sucuri carbogazoase, încercați câteva dintre noile ape minerale fără zahăr.

  1. Alegeți carbohidrații complecși

Optează pentru carbohidrați mai complexi cu fibre mai multe, cum ar fi:

Pâine integrală de grâu, cereale, biscuiți, fulgi de ovăz și paste, orez brun, fasole, mazăre, nuci si semințe

Cât mai multe fructe

Oricine are peste 50 de ani ar trebui să primească 22-28 grame de fibre pe zi. Produsele din cereale integrale păstrează în mod obișnuit o cantitate bună de fibre, motiv pentru care este întotdeauna mai bine să alegeți cereale integrale decât făina rafinată sau îmbogățită.

Evitați carbohidrații simpli, cum ar fi zaharoza, adesea găsită în dulciuri și deserturi, ar trebui să fie eliminați din dietă sau evitați cu totul. Deși acestea sunt o sursă rapidă de energie, ei sunt, de asemenea, rapid digerate, lăsând adesea în urmă oboseala. Carbohidrații simpli pot contribui, de asemenea, la creșterea în greutate și la diabet.

  1. Mănâncă proteine ​​de calitate

Adoptați mai multe surse de proteine ​​cu conținut scăzut de grăsimi, precum:

nuci si seminte, fasole și mazăre, carne slabă, păsări de curte și pește, ouă, lactate.

Proteinele asigură o mare parte din necesarul zilnic de vitamine, inclusiv vitaminele B, fierul și magneziul. Aceste vitamine și substanțe nutritive ajută la menținerea oaselor mai puternice, transportă oxigenul în sânge, ajută la funcționarea sistemului nervos și multe altele.

Unele dintre aceste surse, cum ar fi nucile, pot reduce riscul bolilor de inimă. Cu toate acestea, multe dintre aceste surse de proteine ​​sunt bogate în calorii și, prin urmare, ar trebui consumate în cantități mici.

  1. Consumați grăsimi sănătoase pentru inimă pentru a reduce riscul bolilor de inimă

Consumul de grăsimi trans vă poate crește colesterolul, în timp ce consumul de grăsimi mononesaturate și polinesaturate poate reduce riscul bolilor de inimă. Căutați aceste ingrediente atunci când alegeți grăsimi sănătoase pentru inimă: ulei de măsline, canola, floarea soarelui, arahide sau susan (monoinsaturat), ulei de soia, porumb sau șofrănel (polisaturat), avocado, măsline, nuci, unt de arahide, semințe de floarea soarelui, susan sau dovleac, semințe de in, somon, ton, macrou, hering, păstrăv sau sardine, lapte de soia, tofu.

Deși limitarea aportului de grăsimi vă ajută de obicei sănătatea, este perfect sănătos să consumați 20-35% din caloriile din grăsimi. Nu consumați deserturi, pizza, cârnați și hot-dog în fiecare zi.

  1. Monitorizați aportul de sodiu

Mulți oameni obțin 77% din sodiu din alimente procesate, o modalitate ușoară de a reduce consumul de sodiu este să consumi alimente proaspete. În special, încercați să stați departe de:

pâine și chifle, mezeluri și preparate, pizza, sandvișuri.

Adesea, atunci când producătorii de alimente încep să proceseze alimente și să prăjească puiul, sodiul se adaugă rapid. Prin urmare, gătitul acasă vă poate ajuta să monitorizați și să reduceți cantitatea de sare pe care o consumați.

  1. Mențineți o greutate corporală sănătoasă

Pe măsură ce îmbătrânim, corpul nostru se schimbă, nevoile noastre de calorii scad, pierdem masa și greutatea musculară. Pentru a ajuta la acest lucru, mâncați suficiente proteine, mâncați mai puține grăsimi și creșteți activitatea fizică.

  1. Fii activ fizic în felul tău

Mulți dintre noi am fost crescuți cu ideea că nutriția este doar ceea ce introduceți în corpul dumneavoastră, însă cercetările arată că o parte importantă a nutriției este ceea ce faceți cu energia voastră.

Fiecare activitate fizică se adaugă și beneficiile pentru sănătate cresc pe măsură ce petreceți mai mult timp activ. Alegeți activitățile care vă plac și începeți făcând ceea ce puteți.

Tot mai des se aude următoarea zicală: „Spune-mi ce mănânci ca să-ți spun cine ești”.

 

CasaMeaEden.ro

 

  • 150
  • Ultima modificare Duminică, 03 Octombrie 2021 10:17

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Inscrie-te la Newsletter si vei fi la curent cu ultimele noutati!