Adeseori, ne vine in minte un vechi proverb romanesc, care spune cam asa: ”Cine nu are batrani, sa-si cumpere”. Insa de vreo doua decenii incoace, numai de persoane de varsta a treia nu ne putem plange ca ducem lipsa la noi in tara, dimpotriva.
Ce parere v-ati format despre cele mai moderne camine de batrani private din Romania, spre deosebire de vechile structuri comuniste?  Cine s-ar fi gandit ca un azil poate deveni o a doua casa pentru cei de varsta a treia, de unde nu lipseste confortul propriului camin? V-ati imaginat vreodata ca intr-un centru de…
In ciuda numarului mereu in crestere de persoane de varsta a treia raportate la totalul populatiei, in ciuda numarului de bunici neputinciosi lasati de familii sa traiasca singuri, caminele de batrani nu sunt la fel de numeroase.
Se simte asa un aer de primavara… poate pentru ca anotimpul in care natura intreaga renaste, chiar si-a intrat in drepturi. Aceeasi atmosfera primavarateca am regasit si intr-unul dintre putinele camine de batrani private din Bihor, de suflet as putea spune.